Protest de amploare al fermierilor pe 7 iunie. Lista revendicarilor

Facebook
Twitter

Fermierii sunt decisi sa iasa din nou in strada pentru a atrage atentia parlamentarilor asupra problemelor majore cu care se confrunta. Pe data de 7 iunie, reprezentantii si fermierii din 9 asociatii si organizatii profesionale din sectorul agricol vor picheta Palatul Parlamentului.

„In ziua de 7 iunie, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), impreuna cu Federatia ROMOVIS, Federatia PROOVIS, Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine din Romania ( Dobrogea) , Asociatia Crescatorilor de Bovine din Judetul Covasna, Federatia Nationala PROAGRO, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania, Asociatia Nationala a Crescatorilor de Vaci de Carne, Federatia Nationala CAPRIROM, organizeaza mitingul privind problemele cu care se confrunta agricultorii din Romania”, se arata intr-un comunicat al LAPAR, postat pe Facebook.

Protestul va fi organizat in Parcul Izvor, incepand cu ora 12.00.

Potrivit organizatorilor, lista de revendicari este urmatoarea:

  • Responsabilii de intarzierea subventiilor sa suporte consecintele;
  • Reglementarea fiscalizarii (TVA, subventiile nu trebuie supuse fiscalizarii, producatorii agricoli sunt supusi unor abuzuri ANAF);
  • Legea etichetarii produselor agroalimentare ;
  • Vanzarea terenurilor agricole catre straini, sa fie stopata in regim de urgenta;
  • Legea Vanatorii, cea care, dupa „expirarea” OUG 60/2015, blocheaza din nou pasunatul intre 6 decembrie si 24 aprilie si limiteaza numarul de caini la turma de oi.
  • Legea 321, produse romanesti in supermarketuri .
  • Crearea de institutii de informare si indrumare in numar egal cu cele 67 de institutii de control si amenda.

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania informeaza de asemenea ca mitingul este autorizat de catre Primaria Municipiului Bucuresti conform protocolului semnat in data de 01.06.2016. „Cu regret pentru unii, va informam ca aceasta manifestatie nu are nici o legatura sau caracter politic”, se mai noteaza in comunicatul LAPAR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE