zmeura

Prosperitatea Romaniei este strans legata de prosperitatea fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Strainii le reamintesc romanilor ca prosperitatea propriei tari este strang legata de prosperitatea fermierilor. Acest lucru a fost subliniat recent chiar de catre atasatul pentru agricultura, industrie alimentara si mediu din cadrul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos, Emar Gemmeke.

Afirmatia a fost facuta la Targu Mures, in cadrul manifestarilor legate de Ziua Nationala a Baltatei.

„Participam la un eveniment care pune vaca in lumina reflectoarelor, un eveniment care acopera toate problemele din sector si care se gandeste la viitorul cresterii vacilor. Este un eveniment remarcabil, cu animale remarcabile si as vrea sa-i felicit pe organizatori. Cred cu tarie ca prosperitatea Romaniei este strans legata de prosperitatea fermierilor, care se poate atinge doar cu genetica de calitate, cu educatie, dar si cu echipamente performante. In Olanda credem in ferma de familie profesionala si comerciala si cred ca impartasirea experientelor noastre este benefica pentru toata lumea”, a spus Emar Gemmeke, potrivit Agerpres.

El a aratat ca viitorul Europei are multiple provocari, iar din acest motiv e nevoie de o Europa unita, bazata pe constructii solide, iar agricultura poate fi una dintre ele.

„Propun sa facem din agricultura o constructie solida, sa lucram impreuna, sa schimbam idei, sa ne bucuram, sa ne impartasim inovatiile si cercetarile. Aveti o vorba in Romania: ‘Unde-i unul, nu-i putere, unde-s doi, puterea creste’. Olanda este deschisa si doreste sa ajute, de la educatie, la inovare, la experienta intre guverne, colaborare intre guverne, in special intr-un sector cum este cresterea vacilor, care joaca un rol foarte important in ambele economii, atat in cea olandeza, cat si in cea romaneasca”, a afirmat Emar Gemmeke.

Olanda reprezinta una dintre cele mai dezvoltate state europene in ceea ce priveste agricultura. Desi are o suprafata de sase ori mai mica decat a Romaniei, Olanda este al doilea exportator de produse agricole din lume, dupa SUA, fiind cel mai eficient stat din lume in utilizarea potentialului agricol.

In prezent, in Olanda exista 81.800 holdinguri, agricultura produce 11% din PIB si contribuie la export cu 26%. Cea mai importanta parte a sectorului agricol olandez este horticultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE