Proiectul Ro-NET va duce internetul la sate până în 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul va introduce internet broadband pe tot teritoriul României, până în august 2015, prin proiectul Ro-NET, astfel încât locuitorii din zonele care nu beneficiază în prezent de infrastructură de acest tip să aibă acces la asemenea servicii.

Proiectul va fi finanțat din fonduri structurale nerambursabile, disponibile prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.

“Ro-NET va intra acolo unde există un eşec de piaţă, zone în care nu există operatori privaţi dornici să investească din cauza izolării sau activităţilor economice care nu rentabilizează un potenţial plan de afaceri. În cazul acesta, Comisia Europeană, la nivelul tuturor statelor membre UE,  vine şi se asigură că prin proiecte de acest tip structura de comunicaţii este dezvoltată chiar şi in zonele defavorizate”, a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională, citat de economica.net.

În prezent, în RoNET au fost incluse 783 de zone în care se vor introduce infrastructuri de comunicații, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 84 de milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE