Proiectul de lege privind vânzarea terenurilor agricole, adoptat de guvern

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul vrea ca proiectul de lege privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan între persoane fizice să treacă în regim de urgență prin Parlament.

În ședința de guvern de azi  a fost adoptat proiectul de lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării – cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice, precum şi de înfiinţarea a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare. Proiectul de lege va fi dezbătut în procedură de urgenţă de către Parlament, a anunțat Executivul.

Documentul prevede ca Autoritatea pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare să fie înființată prin reorganizarea ADS și să treacă în subordinea prim-ministrului. Din proiect au fost eliminate prevederile care obligau cumpărătorii să aibă cunoștințe și experiență în domeniul agricol. Se păstrează însă dreptul de preempțiune al coproprietarilor, vecinilor, arendașilor și tinerilor fermieri de pe raza comunei în care se află terenul.

Micii fermieri nu privesc cu ochi buni actuala formă a legii și acuză Guvernul că defavorizează fermierii români în raport cu cei din afara țării. Citiți AICI poziția CATAR și Ro Pac.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE