Proiectele pentru infrastructura de irigatii pot fi depuse pana pe 18 decembrie

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare prin submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, componenta infrastructura de irigatii pana la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00. Termenul initial pentru inchiderea sesiunii era 30 octombrie 2015, ora 16.00.

„Prelungirea termenului de primire a cererilor de finantare s-a decis ca urmare a numarului mare al solicitarilor primite in acest sens din partea potentialilor beneficiari precum și avand in vedere motivatia faptului ca intocmirea proiectelor finantate prin submasura 4.3 este complexa și de durata, obtinerea avizelor necesita un timp indelungat”, a informat AFIR.

Valoarea totala nerambursabila a fondurilor disponibile pentru aceasta sesiune este de 218 milioane euro. Totodata, AFIR precizeaza ca pragul de calitate lunar pentru proiectele care vor fi depuse in intervalul 1 noiembrie 2015  – 18 decembrie 2015 este de 20 puncte.

Toti cei interesati sa obtina fonduri nerambursabile pentru proiecte in infrastructura de irigatii din zonele rurale, prin intermediul submasurii 4.3 din PNDR 2020, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a AFIR.

Fondul Naţional De Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sprijina proiectele Organizatiilor si Federatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI/FOUAI) prin garantarea creditelor necesare implementarii proiectelor de investitii cu fonduri europene disponibile prin PNDR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE