Programul Tomate 2019 a fost lansat intr-un judet important. Cati bani primesc producatorii

Facebook
Twitter

Programul guvernamental „Tomate 2019” a fost lansat si in judetul Botosani, iar primele rosii produse au fost deja livrate in municipiul resedinta, noteaza Agerpres.

Prefectul judetului, Dan Slincu si seful DAJ Botosani, Cristian Delibas au asistat la prima recoltare de tomate din solariile unui producator din judet.

„Implementarea programului guvernamental este in anul al treilea an. Avand in vedere ca in primul an am avut 65 de producatori inscrisi, in anul al doilea, 102, si astazi, 91, si urmeaza in ciclul doi sa se mai inscrie producatori, e automat un succes pentru judetul Botosani acest program”, a afirmat Cristian Delibas.

Un producator, care participa pentru al treilea an la programul „Tomate”, se declara extrem de multumit de aceasta oportunitate, care l-a incurajat sa cultive rosii.

„Pentru noi, programul nu este bun, ci foarte bun. In primul rand, ne-a incurajat. Cand am vazut ca am primit 3.000 de euro, eu am investit 30.000 si am facut solariul. Al doilea an, am mai primit 3.000 si am investit 40.000 si am pus centrala termica”, a precizat fermierul botosenean.

Producatorii de tomate primesc anual un sprijin financiar din partea statului de 3.000 de euro pentru fiecare 1.000 de metri patrati de sere cu rosii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE