Programul Tomata se prelungeste. Fermierii au inca 3 saptamani la dispozitie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta de Guvern din 8 iunie 2022, a fost aprobata prin HG, prelungirea perioadei de valorificare a productiilor realizate prin „Programul Tomata”.

Astfel, noul termen este 1 iulie, in loc de 10 iunie, cum fusese prevazut initial.

De asemenea, prin acest act normativ se modifica si termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de productie, acesta urmand a fi data de 30 august inclusiv, fata de 30 iunie, cum era stabilit initial.

Temperaturile scazute din primavara au creat o serie de dificultati legumicultorilor inscrisi in Programul Tomata.

Citeste si: CE aproba un sprijin de 606 milioane de euro pentru afacerile agricole

Plantele si-au incetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiti sa investeasca mai mult in sistemele de incalzire, in conditiile unor costuri ridicate pentru energia electrica si gazele naturale.

In urma dialogului cu fermierii, am luat decizia sa prelungim termenul de valorificare pentru legumele in spatii protejate, precum si perioada in care acestia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian CHESNOIU.

Directiile judetene pentru agricultura vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin si vor transmite datele catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pana la data de 15 septembrie 2022, fata de 15 iulie 2022 inclusiv, cum era prevazut initial.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE