Producția de vin 2014: România ocupă locul 12 la nivel mondial. Franţa redevine cel mai mare producător de vin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Producția de vin a României din 2014 a înregistrat o scădere cu 20%, ajungând la 4,1 milioane de hectolitri, dar ocupă locul al 12-lea în topul producătorilor la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Viţei-de-vie şi Vinului.

Producția de vin 2014 a țărilor din Europa de Est 

Bulgaria a înregistrat o reducere mai mare decât România în ceea ce priveşte producţia de vin, de 30%, la 1,2 milioane de hectolitri, iar Slovacia a înregistrat un declin al producţiei de vin de 16% în comparație cu anul 2013.

Ungaria este singura ţară din regiune a cărei producţie de vin a consemnat un avans uşor, de 3%, la 2,2 milioane de hectolitri în 2014, potrivit comunicatului organizaţiei.

România este cel mai bine clasată în comparație cu ţările din Europa de Est  

Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Viţei-de-vie şi Vinului,  Romania ocupă locul al 12-lea în topul producătorilor la nivel mondial, Ungaria ocupă locul 16, iar Bulgaria locul 18.

Franţa a redevenit cel mai mare producător de vin la nivel mondial, înregistrând o creştere de 10% a producţiei în acest an, la 46,2 milioane de hectolitri.

Italia şi Spania ocupă locurile 2 şi 3, în condiţiile în care anul acesta producţia de vin a celor două ţări a scăzut cu 15%, la 44,4 milioane de hectolitri şi, respectiv 19%, la 37 milioane de hectolitri, faţă de anul trecut.

Producţia de vin la nivel global a scăzut cu 6% ajungând la 271 milioane de hectolitri

Organizaţia Internaţională a Viţei-de-vie şi Vinului a arătat că 80% din producţia mondială de vin provine din 10 ţări, şi anume Franţa, Germania, Spania, Italia, Statele Unite, Chile, Argentina, Afruca de Sud, China şi Australia.

Clasamentul întocmit de Organizaţia Internaţională a Viţei-de-vie şi Vinului ia în considerare doar producţia de vin, excluzând producţia de must şi sucuri din struguri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE