Producatorii din sectorul fructelor si legumelor primesc un ajutor de 2,3 milioane de lei

Facebook
Twitter

Guvernul a stabilit aplicarea unor masuri exceptionale de sprijin, cu caracter temporar, organizatiilor de producatori din sectorul fructelor si legumelor.

Sprijinul este destinat acoperirii unei parti din pierderile suferite de producatorii agricoli de legume si fructe, ca urmare a retragerii de pe piata a produselor in perioada 8 august 2015-18 septembrie 2015, in contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Printr-o Hotarare adoptata astazi, Guvernul a alocat suma de 2,3 milioane de lei pentru plata acestui sprijin financiar, fonduri asigurate din Fondul European de Garantare Agricola, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru 2016.

Masurile temporare de sprijin se aplica pentru o cantitate de 3000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/2014 de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015.

Platile se vor face prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura pana la 30 septembrie 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE