Producătorii de carne de pasăre se pregătesc de exporturi masive

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Exportatorii români de carne s-au întors de la cel mai mare târg dedicat industriei agroalimentar, SIAL 2014, cu contracte de zeci de milioane de euro.

Unul dintre sectoarele cu cele mai mari reușite la SIAL 2014 a fost sectorul avicol, potrivit lui Alex Jurconi, președintele Pro Agro. Acesta spune că unii operatori de profil și-au contractat producția pe următoarele 6 luni.

De altfel, producția de carne de pasăre este în creștere. În luna septembrie 2014 comparativ cu luna august 2014, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 10,0%, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În unităţile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 2,2%, respectiv cu 12,7%.

În septembrie 2014 comparativ cu septembrie 2013, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 14,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 11,4%, respectiv cu 16,9%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE