Prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015: Scăderea TVA la carne și preparate din carne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociația Română a Cărnii (ARC) a solicitat președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, scăderea TVA la carne și preparate din carne la 5 % .

Potrivit unui comunicat, ARC solicită aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne, depusă deja la Camera Deputaților, în 10 martie a.c.

„TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială. Producătorii și procesatorii români de carne sunt la limita profitabilității și situația s-a înrăutățit și mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociației Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat și astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne și la preparatele din carne. De aceea, solicităm aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune scăderea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne”, a declarat Radu Timiș, președintele ARC, în comunicatul citat.

 Prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015:  scăderea TVA la carne și la preparatele din carne la 5%.

„Federația Națională PRO AGRO, Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) au inițiat o campanie la nivel național, în care sunt implicați și consumatorii”, a fost menționat în cadrul comunicatului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE