Primul lucru pe care vrea sa-l faca Achim Irimescu la Ministerul Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Achim Irimescu, ministrul propus pentru portofoliul de la Agricultura, intentioneaza sa solicite, imediat dupa investirea sa, o situatie cat mai precisa a datelor MADR, “fara minciuni”, pentru a vedea care sunt problemele si cum pot fi rezolvate, informeaza Agerpres.

“Primul lucru pe care il voi face cand voi ajunge la minister este sa cer o situatie cat mai precisa a datelor de care dispunem pe toate domeniile, la productie, la plati efectuate, fara minciuni. In opinia mea, nu poti porni la un drum fara sa faci o analiza extrem de adanca, pentru a vedea unde te situezi, unde sunt problemele si cum poti sa le rezolvi”, a declarat Achim Irimescu, la finalul audierilor din comisiile speciale ale Camerei Deputatilor.

In ceea ce priveste viitoarea sa echipa, Achim Irimescu a precizat ca toate persoanele neperformante vor fi schimbate din functii, indiferent de modul in care au fost numite.

“Am niste nume de persoane care nu performeaza si mi s-a confirmat. Este clar ca va trebui sa corectam. Aceasta a fost si discutia premierului cu partidele: ca acolo unde sunt persoane neperformante trebuie sa indreptam lucrurile”, a mai spus viitorul sef al Agriculturii.

Mai mult decat atat, Achim Irimescu a anuntat ca va solicita la APIA un audit pentru a vedea situatia exacta.

“La Agentia de Plati sunt multe lucruri care s-au facut si multe care nu s-au facut si e clar ca trebuie trasi la raspundere. Eu nu sunt organ de ancheta, dar sigur ca voi cere un audit intern pentru ca, atata timp cat nimeni nu este tras la raspundere, nu vom progresa niciodata”, a mai spus Irimescu.

Viitorul sef al Agriculturii a mai mentionat ca in cadrul noii structuri a MADR vor exista cel mult trei secretari de stat, predarea-primirea portofoliului urmand sa aiba loc miercuri dimineata.

Cele două Camere se vor reuni astazi, de la ora 12:30, pentru a dezbate lista si programul de guvernare si pentru a da votul de incredere noului Guvern.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE