Guvernul Ciolos a primit, marti, votul de incredere al Parlamentului, cu 389 de voturi „pentru”, 115 „impotriva” si 2 abtineri. Astfel, noul ministru al Agriculturii este Achim Irimescu, ce urmeaza sa depuna in aceasta seara, alaturi de ceilalti colegi de Cabinet, juramantul de investitura la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.

Noul ministru al Agriculturii in Cabinetul Ciolos este Achim Irimescu, fost ministru-consilier in cadrul Reprezentantei permanente a Romaniei la Bruxelles. De asemenea, acesta a ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii, precum si functia de sef serviciu si consilier superior. Doctor in economie agrara, Achim Irimescu a fost, din 1998 si pana in mai 2012, seful sectiei Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uninea Europeana.

In urma votului de incredere favorabil din Parlament, noii ministri din Cabinetul Ciolos vor depune juramantul de investitura la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.