Achim Irimescu, noul sef al Agriculturii: Romania ar putea obtine cateva fonduri prin Planul Junker

Facebook
Twitter

Romania ar putea sa obtina o parte din finantarea necesara modernizarii infrastructurii principale de irigatii prin Planul Juncker, a anuntat recent noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu.

„Din discutiile pe care le-am avut la Bruxelles exista cateva sperante, sigur nu pot da nicio garantie, ca am putea sa obtinem ceva. Daca esicherul politic ne sustine si reusim, la nivelul Guvernului, sa avem bugetul pentru irigatii, si cu ceva de la Bruxelles, speram sa ne atingem scopul (modernizarea infrastructurii principale de irgatii – nr.r), pentru ca fermierul roman sa nu mai priveasca la cer si sa se roage pentru ploaie”, a declarat Achim Irimescu.

Romania a solicitat anul trecut Comisiei Europene finantarea infrastructurii principale de irigatii cu un miliard de euro prin programul Juncker, in conditiile in care, prin PNDR, au fost aprobate 370 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigatii. Planul Juncker a fost conceput in 2014 de catre actualul presedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a finanta investitii la scara mare din tarile UE.

De curand, Romania a aprobat si proiectul legislativ privind unele masuri de organizare a activitatii de imbunatatiri funciare, asa numita „Lege a irigatiilor”, prin care se doreste reabilitarea infrastructurii principale. Actul normativ prevede o alocare totala de peste un miliard de euro, pe o perioada de cinci ani (2016-2020), pentru a sprijini investitiile in sistemul national de irigatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE