Cine va conduce Ministerul Agriculturii alaturi de Achim Irimescu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doi secretari de stat din fosta conducere a Ministerului Agriculturii, mai exact Daniel Botanoiu si Simona Man, urmeaza sa se regaseasca si in noua echipa condusa de Achim Irimescu, au declarat surse politice pentru StiriAgricole.ro.

Noul sef al Agriculturii a anuntat ca isi doreste sa lucreze cu trei secretari de stat la MADR si nu cu patru, asa cum a fost gandita fosta organigrama din mandatul lui Daniel Constantin.

„Sigur, in timp trebuie sa completam schema, insa nu sunt convins ca vor ramane patru secretari de stat intr-un final. De obicei, ministrul Agriculturii a avut trei”, a declarat Achim Irimescu in cadrul unei conferinta.

Secretarii de stat care si-au dat recent demisiile sunt George Turtoi si Ioan Utiu, cel din urma fiind sustinut politic de catre ALDE.

De asemenea, Achim Irimescu a precizat ca toate persoanele neperformante vor fi schimbate din functii, indiferent de modul in care au fost numite.

„Am niste nume de persoane care nu performeaza si mi s-a confirmat. Este clar ca va trebui sa corectam. Aceasta a fost si discutia premierului cu partidele: ca acolo unde sunt persoane neperformante trebuie sa indreptam lucrurile”, a mai spus noul sef MADR.

Mai mult decat atat, Achim Irimescu isi doreste sa aduca la Ministerul Agriculturii si tineri care au absolvit facultati in strainatate, pentru a „intineri” sectorul de stat. „Asa cum spunea si premierul Dacian Ciolos, eventualele schimbari se vor decide in timp, dupa ce voi face o analiza amanuntita. Nu venim cu o revolutie peste noapte, insa fiecare persoana din minister va fi analizata in functie de performanta. Cautam si tineri valorosi, chiar si din strainatate, care sa intinereasca echipa ministeriala”, a mai spus noul ministru al Agriculturii.

Miercuri, 18 noiembrie 2015, a avut loc ceremonia de predare-primire intre ministrul a carui activitate inceteaza si ministrul care preia functia, respectiv intre Daniel Constantin si Achim Irimescu. Evenimentul s-a desfasurat la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE