Daniel Constantin anunta demisii in bloc

Facebook
Twitter

Toti secretarii de stat sustinuti de ALDE vor demisiona maine, a anuntat ministrul interimar al Agriculturii, Daniel Constantin.

Copresedinte al ALDE, Daniel Constantin a anuntat ca trecerea partidului in Opozitie va fi marcata, marti, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul ALDE.

„Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca maine (marti — n.r.) toti secretarii de stat care au fost sustinuti de ALDE sa isi depuna demisia la Cancelaria primului ministru, marcand in felul acesta trecerea in Opozitie”, a declarat Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului, transmite Agerpres.

Acesta a tinut sa precizeze ca ALDE se plaseaza in opozitie nu fata de Cabinetul Ciolos, ci fata de viitoarea forma de guvernamant.

„As vrea sa subliniez faptul ca suntem in Opozitie nu fata de Guvernul Dacian Ciolos, nu fata de primul ministru, nu fata de vreun ministru anume, ci suntem in Opozitie fata de forma de guvernamant. Romania nu traverseaza o criza economica, o criza care ar impune sosirea de tehnocrati, de specialisti in fruntea ministerelor. Ca atare, credem ca solutia corecta, indiferent daca primul ministru provenea din partide sau nu, era aceea ca toti cei care formeaza Guvernul, ministrii, sa aiba o puternica componenta si o puternica sustinere politica in Parlament”, a mai spus copresedintele ALDE, transmite Agerpres.

Printre cei care ar trebui sa demisioneze maine se numara si Ioan Utiu, numit de fostul premier Ponta ca secretar de stat la MADR si care este un apropiat al gruparii conduse de Calin Popescu Tariceanu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE