Cine este Achim Irimescu, ministrul propus de Dacian Ciolos pentru portofoliul Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a anuntat recent lista noilor ministri din Cabinetul sau, pentru portofoliul Agriculturii fiind desemnat Achim Irimescu, in prezent ministru-consilier in cadrul Reprezentantei permanente a Romaniei la Bruxelles.

In perioada mai 2012 – februarie 2014, Achim Irimescu a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Agriculturii, la propunerea lui Daniel Constantin.

De asemenea, Irimescu a mai lucrat in cadrul ministerului in perioada august 1990 – noiembrie 1998 ca sef serviciu si consilier superior.

Doctor in economie agrara, Irimescu a fost, din 1998 si pana in mai 2012, seful sectiei Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uninea Europeana, potrivit Mediafax.

Achim Irimescu a lucrat si la Institutul de cercetari stiintifice si inginerie tehnologica pentru masini si utilaje agricole, intre 1986 si 1990.

De asemenea, acesta a primit Ordinul National ”Meritul Agricol” in grad de ofiter, precum si Ordinul National “Meritul Diplomatic” in grad de ofiter, pentru merite in negocierile de aderare ale Romaniei la UE.

Achim Irimescu s-a nascut la 24 aprilie 1958, fiind absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini.

Ministrii propusi de Dacian Ciolos urmeaza sa fie audiati astazi in Comisiile de specialitate din Parlament, urmand sa primeasca apoi votul final pentru investitura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE