Daniel Constantin: Avansul pe suprafata se va plati fermierilor de saptamana viitoare

Facebook
Twitter

Mult asteptatul avans la plata unica pe suprafata urmeaza sa ajunga la fermieri saptamana viitoare, pe data de 17 noiembrie, a anuntat Daniel Constantin in cadrul unei conferinte de presa.

„Directorii Agentiilor de Plati mi-au garantat ca saptamana viitoare, marti, vor incepe platile directe, avansul de 53 de euro pe hectar, pentru toti cei peste un milion de fermieri care asteapta aceste subventii”, a spus Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat un bilant al activitatii sale in fruntea Ministerului Agriculturii.

A doua transa din plata pe suprafata urmeaza sa fie platita intre 1 decembrie 2015 si 30 iunie 2016.

In acest an, fermierii romani vor incasa de la APIA subventii pe suprafata in valoare de 77,08 de euro pe hectar (SAPS), plata pentru inverzire fiind de 53,90 de euro pe hectar.

Cererea unica de plata pe suprafata reprezinta solicitarea pe care fermierul o depune anual la Centrul Judetean/Centrul local sau al Municipiului Bucuresti al APIA, pentru efectuarea platilor in cadrul schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata. Un agricultor are dreptul sa depuna anual o singura cerere unica de plata pe suprafata conform art. 11 din Regulamentul CE nr. 1122/2009. Prin depunerea cererii unice de plata pe suprafata, fermierii pot accesa plati in cadrul schemelor de plata pe suprafata si plati pentru masurile de dezvoltare rurala din Axa II.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE