Primele cinci culturi care beneficiaza de cel mai mare plafon pentru sprijinul cuplat

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii a postat recent pe propriul site proiectul de Hotarare de Guvern prin care sunt stabilite plafoanele alocate ANT-ului si sprijinului cuplat in sectorul vegetal. Potrivit documentului, cea mai mare suma a fost alocata culturii de soia, pe locul doi fiind lucerna, iar pe locul trei sfecla de zahar.

  • 1. Plafon de 29770,000 mii euro pentru soia
  • 2. Plafon de 18936,500 mii euro pentru lucerna;
  • 3. Plafon de 17580,000 mii euro pentru sfecla de zahar;
  • 4. Plafon de 15750,000 mii euro pentru cartof timpuriu pentru industrializare.
  • 5. Plafon de 10762,500 mii euro pentru legume cultivate in solare: tomate, castraveti, ardei, varza si vinete pentru consum in stare proaspata si castraveti pentru industrializare;

Aceste plafoane urmeaza sa fie aprobate de Guvern, fiind ulterior impartite la suprafata eligibila solicitata la plata, pentru fiecare tip de cultura in parte.

Pentru culturile de legume cultivate in solare, cuantumul platii pe unitatea de masura nu poate depasi cuantumul rezultat din calculul cuantumului platii pe unitatea de masura pentru cultura de legume cultivate in sere. Pentru cultura de cartof timpuriu pentru industrializare, cuantumul platii pe unitatea de masura, nu poate depasi cuantumul rezultat din calculul cuantumului platii pe unitatea de masura pentru cultura de samânta de cartof.

Platile pentru ajutoarele nationale tranzitorii si pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal se fac in lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de catre Banca Centrala Europeana in data de 30 septembrie 2015 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE