padure de vanzare

Prima padure comunitara din Romania. 90.000 de copaci vor fi plantati de o asociatie de mediu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un numar de 90.000 de copaci urmeaza sa fie plantati in prima padure comunitara din Romania. Campania va fi desfasurata in perioada noiembrie-decembrie, de Asociatia MaiMultVerde, in judetele Giurgiu, Teleorman si Giurgiu.

Potrivit unui comunicat de presa al organizatiei de mediu, initiativa se va derula cu sprijinul autoritatilor locale, a peste 600 de voluntari si a companiilor partenere.

Campania de plantari de toamna, organizata de Asociatia MaiMultVerde, a debutat pe data de 12 noiembrie, cu infiintarea Padurii de Miere de la Marsa, in judetul Giurgiu.

“Padurea de Miere” inseamna 20.000 de salcami si duzi care vor aduce polenizatori in zona si vor ajuta la prevenirea degradarii solului.

Citeste si: Fermierii pot depune cererea ajutorului pentru cresterea animalelor

De asemenea, la Talpa, in judetul Teleorman, vor fi plantati in aceasta campanie de impadurire 25.000 de puieti de salcam, in cadrul campaniei “Romania planteaza pentru maine”.

Astfel, pe 30 noiembrie, s-a derulat la Talpa ultima actiune de plantare din acest an, “Ziua comunitatii in natura”, deschisa tuturor celor care si-au dorit sa contribuie la un viitor mai verde.

“In aceasta perioada, MaiMultVerde realizeaza si un aliniament stradal de 12 km, intre Videle si Marsa.

Cu sprijinul primariilor din cele doua localitati si cu sustinerea OMV Petrom, 15.000 de plopi vor oferi rol de protectie, de ameliorare a climatului si calitatii aerului in aceasta zona.

Plopii sunt arbori care ajung la inaltimi de 40-50 metri si o circumferinta de pana la 2.5 metri.

Este o specie rezistenta, nepretentioasa, cu crestere rapida, iar copacii maturi sunt rezistenti la ger si seceta, la fum si la praf, lucru care ii face ideali pentru a fi folositi in aliniamentele stradale”, se arata in comunicat.

Totodata, MaiMultVerde a organizat, in luna noiembrie, alte doua actiuni de plantare cu peste 300 de voluntari, la Giurgiu, in interiorul primei paduri comunitare din Romania.

Padurea Comunitara Cama a fost infiintata anul trecut, pe malul canalului istoric cu acelasi nume care leaga orasul Giurgiu de Dunare, iar cu ajutorul a peste 200 de donatori individuali si a 14 companii partenere au fost realizate in aceasta toamna lucrari de inlocuire a puietilor plantati in campaniile anterioare care nu s-au prins cu specii adaptabile zonei: artar, sambovina, alun, sanger, lemn cainesc, catina rosie, velnis, visin si malin.

Pana in prezent, in Padurea Comunitara Cama au fost plantati 135.000 de arbori si arbusti din 55 de specii, pe o suprafata de 20 de hectare.

Padurea comunitara este un concept unic in tara, care poate deveni un exemplu de bune practici in infiintarea de paduri urbane in directa relatie cu comunitatile si administratiile locale pe care le deservesc.

Proiectul a fost recompensat, in 2022, de Gala Societatii Civile, cu premiul II la categoria Protectia Mediului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE