Prețul porumbului, la maximul ultimelor 16 săptămâni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prețul porumbului a urcat la maximul ultimelor 16 săptămâni, pe fondul creșterii cererii din zootehnie, în vreme ce cotațiile pentru grâu au avansat la cel mai ridicat nivel înregistrat din aprilie încoace.

O masă de aer polar a determinat scăderea temperaturilor cu mult sub mediile perioadei în nordul și centrul Statelor Unite ale Americii, iar crescătorii de animale vor folosi mai multă energie și vor crește rațiile de furaje, informează Bloomberg. În mod normal, în aceste condiții, crește consumul de furaje și scade pășunatul în câmp, pe măsură ce temperaturile scad, iar animalele au nevoie de mai multe calorii.

Drept urmare, prețul porumbului cu livrare în decembrie 2014 a avansat la maximul ultimelor 16 săptămâni pe bursa de la Chicago. Tranzacțiile cu porumb s-au dublat, în vreme ce cele cu grâu au crescut de trei ori față de media ultimelor 100 de zile, arată Bloomberg.

În schimb, prețul la soia cu livrare în ianuarie a scăzut cu 1,5%, după ce atinsese nivelul maxim înregistrat din 11 august încoace.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE