Pretul lemnului, cartoful fierbinte aruncat intre autoritati si privati

Facebook
Twitter

In Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor se va discuta astazi, incepand cu ora 10.30, despre pretul lemnului, un subiect deosebit de important avand in vedere anchetele care au loc la varful Romsilva.

Potrivit ordinei de zi a Camerei Deputatilor, parlamentarii vor analiza nivelului de piata al preturilor de referinta ale masei lemnoase pe specii, pe grade de accesibilitate, pe sortimente si in functie de tehnologia de exploatare, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

De asemenea, se va analiza Hotararea Guvernului nr. 924/2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica.

La discutii vor participa reprezentanti de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor; Regia Nationala a Padurilor – Romsilva; ICAS; ASFOR; Consiliul Concurentei; Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania.

Adam Craciunescu, directorul general al Romsilva, a fost revoact de curand din calitatea sa de membru in Consiliul de Administratie al Romsilva. Acesta este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale. Conform procurorilor DNA, prejudiciul adus regiei Romsilva este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE