Pret miei 2020: tot mai multi oieri accepta comenzile online

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele Asociatiei Profesionale a Ciobanilor (APC), Dan Petrescu, a vorbit depre modul in care oierii din Romania s-au adaptat pentru a livra consumatorilor marfa in siguranta pe timp de coronavirus, dar si despre pretul carnii de miel.

Petrescu este de parere ca pretul cu care se vinde carnea de miel in preajma Sarbatorilor Pascale este unul mai bun comparativ cu cel din anul trecut, cand acesta „a fost un dezastru”.

„Pretul la carnea de miel, comparativ cu anul trecut, a fost mai bun, pentru noi. Deranjant este faptul ca aceia care cumpara angro si vor sa dea la export vor cu 9-10 lei/kilogram in viu, iar in urma cu 2-3 saptamani au luat cu 12-15 lei kilogramul in viu, si nu intelegem de ce. Intr-adevar, anul trecut pe vremea asta, mielul ajunsese de ras, la 7 lei pe kilogram in viu. A fost un dezastru. In privinta mielului taiat, estimam ca pretul carnii va fi intre 25 si cel mult 30 de lei/kilogram in acest an. Este mai mare decat anul trecut, pe vremea asta, cand am dat cu 18 – 22 de lei maximum, pe kilogram”, a declarat presedintele APC.

Petrescu: exista oieri care vand mieii online si care ii pot transporta acasa la cumparator

Dan Petrescu a mai spus ca exista foarte multi fermieri care sunt dispusi sa vanda mieii si online, urmand ca acestia sa fie transportati, contracost, la domiciliul clientului.

„Se pot face achizitii de miei si online. Eu trimit din ferma mea la Bucuresti, se face coada online, ii taiem, ii impachetam frumos in cutii de carton, ii punem in masina cu frig si ii ducem acasa la om, care deconteaza transportul. Dar pentru bucuresteni se poate face acest lucru din zone mult mai apropiate, pentru ca sunt atâtea turme de oi in jurul Bucurestiului si sunt multi care vor sa-i primeasca direct acasa. Si o firma de curierat a pus la dispozitie masini cu frig si duc miei in toata tara. Noi la asociatie am facut public online acest lucru, astfel incât toti fermierii din asociatie care vor sa distribuie, sa faca acest lucru, fie ei, fie cu firme care se ocupa. Pretul de transport nu este mare, cred ca se pune undeva la 1 leu in plus pe kilogram”, a mai precizat Petrescu.

Sarbatorile pascale reprezinta varful consumului de carne de miel. Anual, un roman consuma in medie numai 2 kilograme de carne de oaie sau miel.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE