Presedintele ANSVSA, Dumitru Baiculescu, a fost gasit in conflict de interese penal de catre ANI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Baiculescu, s-a aflat in conflict de interese penal, in perioada 5 februarie – 8 aprilie 2014, atunci cand era director executiv al DSVSA Buzau, informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

„Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor cu privire la posibila incalcare a regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre BAICULESCU DUMITRU, fost Director executiv in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau (D.S.V.S.A. Buzau), in perioada 05 februarie 2014 – 08 aprilie 2014”, se arata in comunicatul ANI.

Conform ANI, in perioada exercitarii functiei de Director executiv in cadrul D.S.V.S.A. Buzau, Dumitru Baiculescu a avizat cu „bun de plata” un numar de 12 facturi de prestari servicii, in valoare totala de 8.334,33 Lei, emise de S.C. MEDVET 2000 S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata a detinut in perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atat calitatea de asociat, cat si functia de administrator) catre D.S.V.S.A. Buzau.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Dumitru Baiculescu a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia „Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, se noteaza in comunicatul ANI.

De asemenea, ANI precizeaza ca persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare. Dumitru Baiculescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Dumitru Baiculescu a devenit presedintele ANSVSA in martie 2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE