Premierul Dacian Ciolos, anunt despre plata avansului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Dacian Ciolos i-a solicitat ministrului Achim Irimescu, in cadrul sedintei de Guvern, sa tina la curent fermierii cu privire la plata avansurilor pentru subventiile agricole. Seful MADR i-a precizat prim-ministrului ca pana in prezent a fost platita suma de 700 de milioane de euro.

„Domnule ministru Irimescu o sa va rog sa tineti la curent agricultorii cu plata subventiilor in avans pentru anul urmator, dupa ce, chiar daca cu o intarziere care vine din trecut, am finalizat platile pe anul acesta, am inceput, iata, dupa ce ne-am facut temele si sistemul informatic functioneaza, am inceput sa facem si plata in avans. Da, 700 de milioane de euro, si sper sa continue pana la suma totala, care a fost prevazuta pentru aceasta plata in avans”, a declarat premierul Ciolos, in cadrul sedintei de Guvern.

Pana la 8 noiembrie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat la plata suma de 619 milioane de euro, reprezentand avansul din subventii, intentia autoritatilor fiind de a plati circa 1 miliard de euro pana la sfarsitul lunii noiembrie, a anuntat, pentru StiriAgricole.ro, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informa, pe 3 noiembrie, ca a autorizat la plata suma totala de 485,4 milioane euro, reprezentand avans aferent Campaniei 2016, pentru un numar de 496.863 fermieri care au depus Cerere unica de plata.

De asemenea, seful MADR ne-a mai spus ca viitoarea campanie de depuneri a cererilor va incepe la 1 martie 2017, urmand in aceasta perioada sa fie pusa la punct legislatie necesara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE