Achim Irimescu: sustinem continuarea platilor directe si dupa 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat de curand ca Romania sustine mentinerea celor doi piloni ai Politicii Agricole Comune (PAC) dupa 2020, continuarea platilor directe, precum si a procesului privind reducerea decalajelor intre statele membre, informeaza Agerpres.

„Un subiect foarte important care se discuta in aceasta perioada, la reuniunea de la Bruxelles, este incotro ne indreptam cu Politica Agricola Comuna (PAC)? Noi ne dorim in continuare sa se mentina o Politica Agricola Comuna puternica, sa se mentina cei doi piloni, dar si sa se continue procesul de reducere a decalajelor intre satele membre ca sume si pe procesele de convergenta a platilor directe. De asemenea, sustinem continuarea platilor directe si noi solutii pentru atragerea tinerilor in agricultura. Nu in ultimul rând, dorim sa mentinem caracterul comunitar al PAC, sa nu se nationalizeze, deoarece sunt anumite state puternice care si-ar dori acest lucru si atunci ar fi o discriminare”, a declarat Achim Irimescu, pentru Agerpres.

In cadrul reuniunii de la Bruxelles vor mai fi prezentate un raport al grupului pentru pietele agricole, in contextul discutiilor privind practicile comerciale neloiale, precum si o analiza a concesiilor din acordul de liber schimb asupra produselor agricole, cum este CETA sau Mercosur, despre cercetare si inovare in agricultura UE.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE