Cum se schimba conditiile de accesare a Sprijinului Cuplat din 2017

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii romani de animale vor putea, de la anul, sa acceseze mai usor sprijinul cuplat zootehnic. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca pentru zona de munte, efectivul minim eligibil va scadea de la 10 capete la 5 capete.

„Din 2017, vom permite accesarea SCZ-ului pentru cei care au un efectiv minim de 5 vaci, in zona de munte. Am diminuat pragul de eligibilitate la jumatate. De asemenea, pentru ovine, de la 150 capete vom scade plafonul la 60 de oi, in zona de deal si munte. Pe langa acest lucru, si valoarea sprijinului cuplat se va majora considerabil, de aproape 7 ori. Va ajunge pana la 24-27 euro pe cap de animal in 2020”, a declarat Achim Irimescu.

Pe langa modificarea conditiilor de accesare a Sprijinului Cuplat Zootehnic, seful MADR a mai anuntat ca de anul viitor fermierii vor putea obtine consultanta asupra platilor directe de la Directiile agricole judetene.

„Am refacut structura Directiilor Agricole judetene. Pentru a le creste salariile, le vom delega o activitate importanta, si anume de a promova si explica fermierilor modul in care pot sa beneficieze de platile directe. Am discutat si cu furnizorii de soft si vor avea acces la baza de date a Agentiei de Plati, astfel incat cei de la Directia Agricola judeteana sa le explice fermierilor, pe baza dosarului fiecarui solicitant”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana la 03.11.2016 a autorizat la plata suma totala de 485,4 milioane euro, reprezentand avans aferent Campaniei 2016, pentru un numar de 496.863 fermieri care au depus Cerere unica de plata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE