Premierul Ciolos vrea sa infiinteze la APIA o noua structura in sprijinul fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Dacian Ciolos a anuntat de curand ca isi propune sa organizeze pe langa APIA un consiliu consultativ, din care sa faca parte reprezentati ai producatorilor agricoli.

„Ma gandesc sa organizam, pe langa APIA, un consiliu consultativ, din care sa faca parte reprezentanti ai organizatiilor agricultorilor, la fel cum avem comitetul de monitorizare pentru PNDR, care se intruneste periodic, o data la cateva luni, in care conducerea pe dezvoltare rurala discuta cu comitetul de monitorizare masurile si programele care se implementeaza. (…) Chiar daca platile directe si ceea ce face APIA au un alt specific, cred ca ar fi foarte util ca aceasta comunicare intre APIA si agricultori sa fie una directa si sa fie una formalizata intr-un anumit fel. In saptamanile urmatoare, o sa va propunem un proiect de modificare a legii de functionare a Agentiei de Plati, in care sa introducem si aceasta structura, care sa fie una formala consultativa si care sa ne permita pe viitor sa putem discuta toate lucrurile astea, inclusiv atunci cand apar probleme si mai ales atunci cand apar probleme din cauza proastei functionari a administratiei, ele sa poata sa fie discutate intr-un cadru organizat si nu doar speculate politic, pentru ca eu cred ca pe termen lung asta nu foloseste nimanui”, a declarat premierul Ciolos, potrivit Agerpres.

Saptamana trecuta, Florin Marius Faur a decis sa paraseasca functia de directorul general al Agentiei de Plati.

Florin Marius Faur s-a mai aflat la conducerea APIA in perioada 2010 si 2012, fiind propus inca o data de catre Achim Irimescu, in decembrie 2015, sa il inlocuiasca pe Mihai Putintei. Ulterior, ministrul Agriculturii a revocat ordinul de numire pentru Florin Faur, din cauza unor neconformitati.

Florin Faur este absolvent al Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului — USAMV Timisoara, institutie la care a obtinut o diploma de master, precum si titlul de doctor in agronomie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE