Preluarea celui mai mare terminal de cereale din Portul Constanţa a fost avizată de Consiliul Concurenţei

Facebook
Twitter

Consiliul Concurenţei a avizat preluarea integrală de către traderul olandez de cereale Nidera, deţinut de compania chineză COFCO, a firmelor United Shipping Agency şi United Shipping and Chartering.

„Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică ce constă în dobândirea de către Nidera BV a controlului unic, direct şi indirect, asupra United Shipping Agency şi United Shipping and Chartering reţinându-se faptul că, deşi operaţiunea de concentrare economică notificată cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal”, arată Consiliul Concurenţei.

United Shipping Agency desfăşoară activităţi de operare portuară, care includ transbordarea mărfurilor în nave/barje, depozitarea, dezumidificarea acestora în portul Constanţa şi Constanţa Sud-Agigea din România.

United Shipping and Chartering are ca obiect de activitate activităţi de servicii anexe transportului pe apă. Societatea a fost înfiinţată în scop investiţional, respectiv pentru construirea unei capacităţi de depozitare în zona danei 31 din portul Constanţa.

„Operaţiunea de concentrare economică planificată a se realiza constă în achiziţionarea de către Nidera B.V. împreună cu filala sa – Nidera România a tuturor părţilor sociale deţinute de Cătălin Trandafir şi Mihai Felescu, în calitate de vânzători, la United Shipping Agency şi United Shipping and Chartering. Tranzacţia vizează dobândirea controlului unic doar asupra celor două firme, fără a include şi alte entităţi deţinute în mod direct sau indirect de către vânzători sau de societăţile ţintă”, se mai arată în decizia Consiliul Concurenţei.

Anul trecut, compania a înregistrat în România o cifră de afaceri de 686,69 milioane de lei (153,6 milioane euro) şi o pierdere de aproape 3,2 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE