Porumbul recoltat in 2014, lider la export

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Exporturile de porumb au foste cele mai insemnate, comparativ cu cele de alte cereale, in primul semestru al anului, potrivit datelor prezentate de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat la Ziua Porumbului, o manifestare sustinută in Ialomita de Asociatia Judeteana a Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice.

„Desi anul acesta nu a mai fost asa darnic cu noi, fiind mai secetos, porumbul a fost, totusi, cel mai exportat produs agroalimentar, așa cum reiese din analiza comparativa a schimburilor comerciale cu produse agroalimentare in semestrul I 2015 fata de aceeasi perioada a anului 2014. Aceeasi analiza arata o crestere puternica a exportului de porumb in primul semestru, fata de primul semestru de anul trecut”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ceea ce a omis sa precizeze seful de la Agricultura este ca exporturile s-au realizat cu porumb recoltat in 2014. Pentru anul in curs, fermierii estimeaza scaderi drastice ale productiei, ca urmare a secetei, si reclama faptul ca despagubirile pe care ar putea sa le primeasca nu vor acoperi daunele.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE