Porumbul care „cauta” apa la peste un metru adancime. Ce schema de nutritie se poate utiliza pentru a dezvolta radacinile

Facebook
Twitter

In cadrul evenimentului Farm Progress, organizat de Monsanto Romania la Carpinis, judetul Timis, fermierii romani au putut descoperi o noua schema de nutritie a porumbului, care ofera capacitatea plantei de a dezvolta radacini adanci de peste un metru, capabile sa „sape” dupa apa din sol.

Astfel, chiar si in cele mai dure conditii de seceta pedologica, specialistii de la Timac Agro Romania au demonstrat ca, daca se foloseste o schema de nutritie eficienta, precum si hibrizii de porumb Dekalb, plantele au sanse deosebit de mari sa creasca in mod natural, nefiind afectate foarte mult de arsita.

„In acest an am vazut culturile agricole puse in dicultate, mai ales din cauza secetei, care au afectat mai ales porumbul si floarea-soarelui. Solutiile oferite de noi au in vedere dezvoltarea unei radacini puternice care sa patrunda mult mai adanc in sol, astfel ca accesibilitatea apei sa fie una mai buna”, a explicat Mihaela Corches, Specialist Marketing din partea Timac Agro Romania, in cadrul evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto Romania.

Pentru a dezvolta radacinile puternice la porumb, echipa Timac Agro Romania a folosit un produs microgranulat Physiostart, acesta fiind un starter care ajuta cultura in perioada imediat urmatoare rasaririi. De asemenea, specialistii in nutritia plantelor au folosit si produsul Synertec. „Acesta are o actiune de lunga durata, nemaifiind nevoie de o alta interventie la prasila. Produsul face sinergie cu azotul gratie continutului in potasiu, stiindu-se ca potasiul este un element cu rol deosebit in managementul apei”, a mai precizat Mihaela Corches.

Va prezentam schema de nutritie aplicata de specialistii Timac Agro Romania la culturile de porumb, in cadrul evenimentului Farm Progress 2015:

  • Timac Start. Perioada de aplicare – pregatirea patului germinativ, cantitatea: 200kg/ha.
  • Synertec NK 35. Perioada de aplicare – la semanat pe rand, cantitate: 200kg/ha.
  • Biostimulator microgranulat Physiostart. Perioada de aplicare – odata cu semanatul, cantitate: 25 kg/ha.

Evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto Romania a fost organizat in doua locatii din tara (Slobozia si Carpinis), in perioada 26-28 august, reunind mii de fermieri interesati de noile tehnologii agricole utile imbunatatirii productivitatii si profitului fermei.

La Farm Progress Carpinis au fost prezentate solutiile inovatoare, printre care se numara noii hibrizi conventionali de porumb DEKALB cu utilizari specifice si diferite, care vor fi comercializati incepand cu anul 2016, tehnologii inovatoare de semanat, diferite scheme de densitati la hectar si variante de fertilizare, cat si informatii despre multiplicarea semintelor de porumb.

Farm Progress, eveniment cu traditie al companiei Monsanto, reuneste anual fermieri din toate zonele Romaniei si din tarile limitrofe pentru a le fi prezentate solutii tehnologice eficiente pentru cresterea randamentului la culturile de porumb. Evenimentul de la Carpinis s-a bucurat si de prezenta domnului Russell Nicely, Atasat regional pe probleme agricole al Ambasadei SUA.

porumb

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE