Porți deschise la MADR cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ziua Mondială a Alimentației (ZMA) este sărbătorită în fiecare an în toată lumea pe data de 16 octombrie, marcând și celebrarea înființării în 1945 a Organizației Mondiale pentru Alimentație și Agricultură, structură ce aparține de ONU. Ziua Mondială a Alimentaţiei are scopul de a sensibiliza opinia publică internaţională asupra problemei foametei şi a malnutriţiei în lume şi are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cât mai multor persoane.

Din anul 1981, această zi a adoptat o temă diferită în fiecare an, pentru a evidenția zonele agriculturii spre care trebuie să-și direcționeze activitățile prioritare. În mod natural, temele anuale se învârt în principal în jurul agriculturii, alături de educație și sănătate, deoarece doar prin acordarea unei atenții deosebite acestui domeniu, se va rezolva ceva pe termen lung, în toate colțurile lumii.

Tema din acest an, propusă de FAO pentru ZMA 2013 este “Sisteme alimentare durabile, pentru Securitate Alimentară şi Nutriţie”, iar Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sărbătoreşte, alături de FAO, Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi “Ziua Porţilor deschise la MADR”.

Porțile Ministerului Agriculturii se vor ”deschide”, oficial, astăzi, 16 octombrie 2013, începând cu ora 10.00. Cu ocazia celor două evenimente, ministerul va găzdui, în curtea sa exterioară şi o expoziţie cu vânzare de produse agro-alimentare la care vor participa producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE