Porcul românesc, tăiat tot în bătătură

Facebook
Twitter

În luna mai 2013, atât numărul porcinelor sacrificate în unități industriale, cât și greutatea lor în carcasă s-a diminuat, comparative cu luna precedentă, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 3,9%, față de luna aprilie a acestui an. În luna mai 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost 77,4% din totalul porcinelor sacrificate.

Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 11,4%, respectiv cu 14,9%.

În luna mai 2013, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 22,5%, respectiv cu 26,2%, comparativ cu aceeași perioadă din 2012. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,1%, respectiv cu 10,6%.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE