Porcul rămâne în preferințele consumatorilor români, și după sărbătoarea Crăciunului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut în luna februarie a acestui an cu 7,6%, respectiv cu 6,0%, față de luna precedentă.

Astfel, în luna februarie au fost sacrificate 339 mii de capete, greutatea medie în carcasă fiind de 82,4 kg, mai mare față de cea consemnată în prima lună a anului, de 80,9 kg, dar mai mică față de cea înregistrată în februarie 2013, de 84,4 kg. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 80,8% din totalul porcinelor sacrificate în luna februarie, potrivit datelor publicate azi de Institutul național de Statistică. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 12,3%, respectiv cu 12,6%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 10,8%, respectiv cu 8,1% în luna februarie a acestui an, comparativ cu aceeași lună din 2013. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 9,2%, respectiv cu 5,1%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE