PNDR 2014-2020: peste 316 milioane de euro trebuie accesate până la 30 octombrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a deschis astăzi primele sesiuni de primire a proiectelor de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Potențialii beneficiari vor avea la dispoziție fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 205 milioane de euro pentru modernizarea exploatațiilor agricole prin submăsura 4.1 „Investiții în ferme” și peste 111 milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri.

Aceste prime sesiuni anuale pentru depunerea de proiecte sunt continuate până la data de 30 octombrie 2015 sau până la epuizarea fondurilor alocate în acest an pentru fiecare submăsură în parte.

Primirea cererilor de finanțare se va face de către AFIR doar online pentru submăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”. Pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, depunerea cererilor de finanțare se va face atât în format tipărit, cât și online.

,,Deschidem azi PNDR 2014-2020, chiar dacă avem doar două măsuri. Cred că sunt cele mai așteptate măsuri de fermieri în aceste zile chiar dacă nu avem aprobarea oficială a PNDR 2014—2020, lansăm aceste măsuri pe răspunderea noastră pentru că se simte nevoia de investiții în țară și răspunde așteptărilor fermierilor’, a spus Constantin.

Ministrul a precizat că există deja acordul de principiu de la CE pentru lansarea acestor două măsuri, iar pentru celelalte ,,vom avea scrisoare de conformitate la jumătatea lunii aprilie.

O altă măsură lansată astăzi este Axa Leader, care dispune de o alocare de 2,4 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE