Plăți pentru fermieri: termenul limită pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV din 2014 va fi plătit agricultorilor până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului aprobat de 162,7 milioane de lei, conform anunțului făcut de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare este de 90,5 milioane de litri. În cazul în care solicitările depășesc cantitățile prevăzute, cuantumul plăților se reduc proporțional.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea se calculează în lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorină.

Până la începutul lunii noiembrie din 2014, APIA a plătit 211 milioane de lei pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizată în agricultură.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE