septembrie 27, 2022

Planurile Romsilva pentru reducerea inundatiilor. Investitie de aproape 110 milioane de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romsilva urmeaza sa investeasca 109,56 milioane de lei in lucrari de corectare a torentilor, in urma semnarii unui contract cu Ministerul Mediului, in cadrul PNRR, anunta regia autonoma.

Conform unui comunicat, proiectul “Lucrari de corectare a torentilor pentru reducerea riscurilor generate de viituri torentiale in bazinetele amplasate in fondul forestier national administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe raza judetelor Bacau, Buzau, Suceava, Neamt, Hunedoara, Prahova, Valcea si Vrancea”, parte a Planului National de Redresare si Rezilienta, prevede realizarea conceptului pentru lucrarile de modernizare, refacerea a cel putin sase structuri de retinere a aluviunilor, ridicarea a cel putin 30 de noi constructii aluvionare, reimpadurirea a patru hectare de teren, construirea de garduri de vegetatie, prin aceste lucrari urmand a fi reabilitati peste 30 de kilometri de albii torentiale.

Citeste si: Ce sprijin primesc crescatorii de animale si cand se pot depune cererile

Aceste investitii, prevazute in programul “Sisteme integrate de reducere a riscurilor generate de viituri torentiale in bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene – Componenta 2: Paduri si Protectia Biodiversitatii (cod C2/I5)”, finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta, urmeaza a fi finalizate pana la finalul primului semestru al anului 2026.

“Lucrarile de corectare a torentilor pe albiile raurilor de munte, in fondul forestier administrat, diminueaza undele de viitura si retin aluviunile, reducand astfel riscurile de inundatii in aval”, precizeaza sursa citata.

Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE