MADR: fonduri in plus pentru programul Tomata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor ce vor fi acordate beneficiarilor programului Tomata, se arata intr-un document emis de MADR.

Suma de 225.000.000 lei, alocata initial pentru Ciclul I de productie, se suplimenteaza cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitarii obligatiilor de plata catre beneficiarii schemei de ajutor de minimis inscrisi in Program, in Ciclul I de productie.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop pastrarea cuantumului de 3.000 euro/cultura tomate/1000 mp, din Ciclul I de productie al Programului pentru toti beneficiarii care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

Citeste si: Ministrul Daea verifica lucrarile la sistemele de irigatii: “lucrarile sa se incheie in termenele stabilite”

Ne dorim sa le dam posibilitatea legumicultorilor nostri sa continue sa produca rosii in spatii protejate, astfel incat romanii sa beneficieze de produse de calitate cat mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Petre DAEA.

Numarul estimat al beneficiarilor a fost depasit de cei care au depus cereri, astfel incat MADR a luat toate masurile pentru ca toti cei eligibili in Ciclul I de productie sa primeasca sumele cuvenite.

In urma documentelor depuse la Directiile Agricole Judetene, dupa verificarea dosarelor si stabilirea conformitatii acestora, se va realiza efectuarea platilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE