Phil Hogan a explicat motivul pentru care a ales să viziteze România

Facebook
Twitter

Aflat pentru prima dată în România, comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan a explicat de ce a ales să viziteze țara noastră.

„Motivul pentru care am ales România ca prima țara dintre statele membre pentru această prima vizită este pentru că am vrut să îi aduc un omagiu predecesorului meu, Dacian Cioloș, care a făcut o treabă foarte bună în vremuri dificile, prin reforma Politicii Agricole Comune”, a declarat Phil Hogan, aflat în vizită la o fermă de creștere a porcinelor din județul Argeș.

Comisarul european a apreciat ca pozitiv modul în care se derulează accesarea fondurilor europene în România, arătând că proiectul din Argeș este un exemplu de bune practici și a modului în care fondurile europene nerambursabile pot contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Comisarul european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, a precizat că proiectul integrat de creștere și procesare a porcilor, realizat cu fonduri europene, a creat peste 260 de locuri de muncă și a contribuit la dezvoltarea activităților economice din zonă.

„Este un proiect integrat fantastic care a reușit să creeze peste 260 de locuri de muncă în producție și procesare și reprezintă o investiție importantă pentru comunitatea rurală. Este îmbucurător să văd cum poate contribui Politica Agricolă Comună în această zonă în care ne aflăm. Anul trecut, România a reușit să fie mai mult un exportator decât un importator de produse agricole, iar agricultura și dezvoltarea rurală pot aduce o contribuție mai mare la exporturile României dar și la crearea de noi locuri de muncă”, a precizat comisarul european Phil Hogan.

Irlandezul Phil Hogan a subliniat că ambiția sa împreună cu comisarul Corina Crețu este de a valorifica la maximum potențialul zonelor rurale din UE și mai ales din satele din România.

„Această zonă dispune de 20 de miliarde de euro în următorii 7 ani prin programele noastre europene. Împreună cu comisarul Crețu, cu Guvernul României, vom aborda integrat dezvoltarea satelor din UE și din România, fie că vorbim de broadband sau de infrastructura rurală”, a adăugat Hogan.

În perioada 12 — 13 martie 2015, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan, se află într-o vizită oficială în România, în cursul căreia se va întâlni cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum și cu membrii Comisiilor reunite pentru agricultură și afaceri europene ale Parlamentului României.

Comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan a vizitat două proiecte finanțate cu fonduri europene, respectiv ferma de creștere a porcinelor Suinprod Radic din comuna Rătești și o unitate de producere nutrețuri combinate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE