Petre Daea: persoanele care descopera porci morti primesc recompense de pana la 225 de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca autoritatile au demarat deja masuri de stimulare a gasirii de cadavre de suine si astfel, vor oferi recompense de pana la 225 de lei celor care identifica resturi de porci mistreti in paduri si 65 de lei pentru porcii domestici, noteaza Mediafax.

„Este vorba despre 225 de lei pentru identificarea resturilor de mistreti si 65 de lei pentru identificarea resturilor aruncate de la porcii domestici, daca se gasesc undeva, pentru ca iata, ati vazut si dumneavoastra, ca la Teleorman, intr-o padure, s-au gasi aceste resturi de animale, ceea ce nu este deloc bine si trebuie sa avem ochi peste tot”, a declarat ministrul.

Seful MADR spune ca ANSVSA a decis sa ia aceasta masura pentru a preveni raspandirea virusului pestei porcine africane.

„Se apeleaza cu aceasta masura de catre ANSVSA si este institutia care raspunde de aceste mecanisme, in asa fel incat sa fim acoperiti cu toate masurile posibile, pentru a putea pune stavila unui asemenea virus care ne creaza probleme astazi in Romania”, a precizat Petre Daea.

Petre Daea, suspicios cu privire la resturile de animale descoperite in Teleorman

Daea a mai spus ca ANSVSA va cere autoritatilor sa demareze o ancheta pentru a identifica modul in care resturile animale au ajuns intr-o padure din Teleorman, in conditiile in care „nu era o crescatorie acolo si nu aveau cum sa ajunga in acel loc”.

La inceputul acestei saptamani, ANSVSA a confirmat PPA in judetul Teleorman, la probele prelevate dintr-un cadavru de porc gasit intr-o zona situata in extravilan.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE