Petre Daea, informatii noi despre programul de sprijin pentru cultivatorii de tomate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca 64% dintre fermierii care au accesat programul de sprijin pentru tomate in spatii protejate sunt tineri cu varste mai mici de 40 de ani. Seful MADR mai declara ca numarul producatorilor de tomate s-a dublat in ultimii doi ani.

„Cel mai vizibil program a fost programul de tomate, pe care l-am lansat acum doi ani. Am crescut de la simplu la dublu. De la simplu, pentru ca acum un an aveam 8.000 de producatori, iar anul acesta avem 16.000 si 64% dintre ei sunt tineri sub 40 de ani. E mai bine sa mobilezi rafturile retailerilor cu produse romanesti cu o calitate superioara, deci e mai bine pentru toti. In toate analizele pe care le-am facut am constatat ca exista avantaje pentru toti. Avantaj pentru fermier prin multiplicarea suprafetelor cultivate, si din partea retailerilor, unde am vazut ca sunt mai multe sortimente de tomate in aceste spatii comerciale. Merita sa folosim acest spatiu prin prisma interesului pe care il avem si ne permitem sa-l multiplicam”, a precizat Petre Daea.

Daea lauda programul „Alege Oaia”

Ministrul Daea a vorbit si despre un proiect de suflet al sau si anume „Alege Oaia”, pe care il considera unul de succes si prin care peste 750 de fermieri „au gasit samanta succesului aici”.

“757 de fermieri care au renuntat la pribegie au gasit samanta succesului aici. Unde, de altminteri, au si aceasta samanta si in celelalte programe pe care le-am lansat, cum ar fi “Alege oaia!’. In conditiile in care Romania se afla pe locul 3 in Uniunea Europeana ca efective la aceasta specie si are o suprafata de pajisti care inseamna Elvetia, Austria si Belgia la un loc, iti dai seama ce inseamna potentialul tarii si ce preocupari statale trebuie sa ai. Am pornit la drum pentru a stimula consumul de carne de oaie si am facut cativa pasi, timizi la inceput, apoi din ce in ce mai statornici si siguri. Iata ca astazi, dumneavoastra care sunteti aici, va puteti intalni in magazinele noastre cu produse din carne de oaie, pregatite la nivelul pretentiilor pe care le au consumatorii”, a mai explicat seful MADR.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE