Meniu

Peste 70 de producatori si importatori de vin romani si straini expun la targul Goodwine de la Romexpo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 20-22 noiembrie, peste 70 de producatori si importatori de vin, atat din tara, cat si din strainatate, isi vor expune produsele la targul de vinuri Goodwine, organizat la Romexpo.

In cadrul targului, ajuns la cea de-a XIV-a editie, vor fi organizate trei masterclass-uri, unul cu vinuri din Bulgaria si doua din Republica Moldova, informeaza Agerpres.

Producatorii din Republica Moldova ocupa un spatiu generos în cadrul targului, în care îsi prezinta oferta peste 20 de expozanti, atat în standul comun al Asociatiei Wine of Moldova, dar si în standuri separate.

Anul trecut, din cauza precipitatiilor abundente, productia de vin a Romaniei a fost de 4,093 de milioane de hectolitri, cu circa 20% mai mica fata de cantitatea inregistrata in 2013, de 5,113 milioane de hectolitri, conform datelor Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV).

In pofida unei recolte mai slabe, Romania s-a clasat si anul trecut pe locul 12 in topul producatorilor mondiali de vin. Franta a redevenit cel mai mare producator de vin la nivel mondial, cu o crestere de 10% a productiei in acest an, la 46,2 milioane de hectolitri, dupa ce a fost devansata de Italia in urma cu doi ani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE