Pesta porcina africana, prezenta la granita cu Romania.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit Reuters, Bulgaria a inceput miercuri sacrificarea porcilor in districtul Ruse, la granita cu Romania, dupa confirmarea pestei porcine africane la unele gospodarii din regiune, noteaza Agerpres.

In iulie, vecinii bulgari au raportat 30 de cazuri de pesta porcina africana in cateva regiuni, inclusiv in orasele Plevna si Belene, cel din urma situat aproape de granita cu Romania.

Bulgaria intensifica masurile de prevenire a raspandirii pestei porcine africane si de protejare a industriei de crestere a porcilor, evaluata la 600 milioane de leva (344 milioane de dolari), a anuntat miercuri ministrul Agriculturii, Desislava Taneva. “Aceasta industrie competitiva acopera 40% din consumul intern de carne de porc”.

Autoritatile bulgare ofera bani pentru mistretii ucisi

Companiile din silvicultura vor plati 150 de leva pentru fiecare mistret ucis, in conditiile in care autoritatile bulgare vor sa reduca semnificativ densitatea populatiei de porci mistreti in zonele aflate de 20 de kilometri de focarele de pesta porcina africana, a anuntat la o conferinta de presa Desislava Taneva.

Oficialul a adaugat ca vor fi adoptate masuri de control a traficului in zonele afectate si la frontiera, cu ajutorul politiei si al armatei, vor fi dezinfectate fermele si va fi restrictionata vanzarea carnii de porc si a celei procesate.

Seful Agentiei pentru Siguranta Alimentelor din Bulgaria (BFSA), Damyan Iliev, aprecia saptamana trecuta ca valoarea pagubelor provocate in cazul in care tara nu reuseste sa stopeze epidemia se va ridica la doua miliarde de leva.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE