Pestă porcină africană în Rusia: 57 de mii de porci vor fi uciși

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aproximativ 57 de mii de porci de la o fermă din localitatea Lazarevskoye, regiunea Tula, vor fi sacrificați, iar corpurile arse, din cauza unei epidemii de pestă porcină africană, anunță Ria Novosti. 

“A fost luată decizia ca toți porcii de la fermă să fie omorâți, iar cadavrele arse. Vorbim aici în total de aproximativ 57 de mii de capete”, a declarat un oficial din cadrul Rosselhoznadzor, citat de Agrobiznes.md.

Ferma din Lazarevskoye este cea mai mare fermă de porci din regiunea Tula. Producția anuală de carne de porc depășește cifra de 10.000 de tone, aproximativ 75 la sută din volumul total al pieței de carne de porc din regiune.

Primul caz de pestă porcină africană a fost semnalat în Rusia încă în anul 2007. Se crede că boala a ajuns pe teritoriul Rusiei din Georgia, adusă de porcii sălbatici din Caucazul de Nord. În toți acești ani, în Rusia au fost sacrificate sute de mii de animale.

Pesta porcină africană nu poate fi tratată sau preîntâmpinată prin administrarea vaccinelor. Stoparea răspândirii acestui virus deosebit de periculos pentru animale, dar inofensiv pentru om, poate fi făcută doar prin aplicarea unor măsuri drastice de carantină.

La acest moment, ferma din Lazarevskoye este în carantină, din cauza focarului de pestă porcină africană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE