Pe rafturile magazinelor ajunge tot mai multă carne de vită „made in Romania”

Facebook
Twitter

În luna mai a acestui an, atât numărul de bovine sacrificate, cât și greutatea lor în carcasă a crescut, comparativ cu aceeași lună din 2012, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică  (INS).

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 24,0%, respectiv cu 26,7%, în luna a cincea a acestui an, față de același interval din 2012. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 10,0%, respectiv cu 7,1%.

Comparativ cu luna aprilie a acestui an, numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 17,3%, respectiv cu 19,0%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate  a scăzut cu 8,3%, iar greutatea în carcasă a acestora a rămas aproape constantă.

În luna mai 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 17,7% din totalul sacrificărilor de bovine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE