Parlamentul European a aprobat un ajutor de 8,49 milioane de euro pentru urmarile inundatiilor din Romania

Facebook
Twitter

Comisia pentru bugete din Parlamentul European a decis ca Romania sa primeasca un ajutor de 8,5 milioane de euro pentru a compensa pagubele provocate de inundatiile din 2014. In total, tara noastra, Bulgaria si Italia ar trebui sa primeasca 66.5 milioane de euro ca ajutor din partea UE, se arata intr-un comunicat al PPE.

Astfel, sumele oferite din cadrul Fondului European de Solidaritate au scopul de a ajuta autoritatile sa repare pagubele provocate infrastructurilor publice si private, gospodariilor si intreprinderilor, in urma inundatiilor din primavara si vara anului 2014 din Romania.

Cererea de ajutor in cazul Romania a fost inaintata de europarlamentarul roman Siegfried Muresan.

„Prin raportul votat astazi, vom aloca circa 8,5 milioane de euro pentru a rambursa o parte din costurile aferente operatiunilor de urgenta, dar si pentru refacerea infrastructurilor afectate de viituri. Este modul prin care Uniunea Europeana isi arata solidaritatea fata de persoanele afectate de inundatii”, a declarat eurodeputatul Siegfried Muresan dupa votul din Comisia pentru bugete a PE.

Fondul European de Solidaritate a fost infiintat in 2002 si are scopul de a ajuta victimele dezastrelor naturale din regiunile care au nevoie de sprijin financiar. Fondul dispune de o suma totala de 541.2 milioane de euro care poate fi folosita in acest an.

Votul final asupra acestui ajutor va fi acordat de plenul Parlamentului European in sesiunea din 6 — 9 iulie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE