Parlamentarii europeni vor sa modifice Politica Agricola Comuna: ce se va intampla cu plata redistributiva si platile cuplate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Printr-un document emis de europarlamentari, acestia invita toate statele membre sa puna in aplicare o „strategie cuprinzatoare”, prin care sa atraga tineri in sectorul agricol si, pentru aceasta, sa utilizeze pe deplin toate posibilitatile oferite in cadrul noii PAC pentru sprijinirea tinerilor agricultori, inclusiv in afara familiei.

De semenea, statele membre sunt incurajate sa-si intensifice sprijinul pentru intreprinderile mici si mijlocii ferme, in special prin utilizarea pe o scara mai larga a platilor redistributive, precum si a platilor cuplate, care sunt destinate dezvoltarii in special a zonelor defavorizate. Totusi, sprijinul financiar acordat fermierilor sub forma de subventii trebuie sa fie conditionat de indeplinirea unor criterii ce tin de protejarea mediului, pentru a crea premizele necesare dezvoltarii sustenabile a fermelor si de noi locuri de munca.

Un alt punct subliniat de europarlamentari se refera la necesitatea ca masurile de interventie pe piata unica sa fie implementate mult mai rapid, iar autoritatile sa actioneze proactiv pentru a limita efectele negative cum sunt caderea preturilor si impactul asupra veniturilor fermierilor.

De asemenea, se doreste consolidarea mecanismului de protectie si dezvoltare a brandurilor locale, care asigura sustenabilitate locurilor de munca din comunitatile rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE