Parlamentarii au 4 propuneri de promovare a produselor romanesti, insa nicio solutie pe termen lung

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Promovarea produselor romanesti in marile lanturi de magazine a devenit o preocupare tot mai intensa pentru parlamentarii romani. In prezent, nu mai putin de 4 proiecte legislative se regasesc pe masa parlamentarilor.

Astazi, parlamentarii, precum si reprezentantii Ministerului Agriculturii se intalnesc din nou pentru a dezbate aceste proiecte de legi.

De la stabilirea unui procent minim 51% pentru marfa romaneasca pe care o gasim la raft, pana la introducerea ca materie obligatorie in scoli a „Alimentatiei sanatoase”, parlamentarii aproape ca s-au intrecut in initiative legislative de acest gen.

Cea mai recenta propunere legislativa in acest sens, initiata de deputatul Ovidiu Liviu Dontu, prevede ca jumatate din produsele vandute de retaileri sa provina de la producatorii locali. Potrivit proiectului, aproape un sfert din spatiul magazinului ar urma sa fie rezervat pentru produsele locale.

O alta initiativa legislativa asemanatoare prevede reducerea cotei de TVA la 9% pentru carne si produse din carne, legume si fructe, dar si introducere ca materie obligatorie in scoli a „Alimentatiei Sanatoase”.

De asemenea, un alt proiect de lege in acest sens prevede inchiderea marilor lanturi de magazine in weekend, cu scopul de a incuraja cumpararea produselor romanesti din piete.

Un singur proiect insa va putea fi promulgat si pus in aplicare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE