septembrie 30, 2022

lemn de foc

Organizatia WWF, despre primul instrument de monitorizare video a transporturilor de lemn. Cum poate fi folosit?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Organizatia WWF Romania aduce din nou in discutie problema monitorizarii video a transporturilor de lemn din tara noastra, in special in contextul sanctiunilor primite din partea UE, cauzate de lipsa unui sistem eficient de stopare a defrisarilor ilegale.

Potrivit organizatorilor, problema infringementului deschis de Comisia Europeana (CE) impotriva Romaniei are la baza lipsa unui control eficient al operatorilor care transporta lemnul din padure pana la primul punct de descarcare.

Organizatia de mediu precizeaza ca a creat si testat, in noiembrie 2020, primul instrument care, prin monitorizarea video a transporturilor de lemn care ies din padure, poate ajuta autoritatile sa-si prioritizeze controalele. Rezultatele testarilor arata ca exploatarile ilegale continua si ca ele nu vor putea fi prevenite eficient decat atunci cand controlul se va concentra pe prima plasare pe piata a lemnului, noteaza WWF Romania.

In cadrul conferintei online, Serban Niculescu, expert paduri la WWF Romania, va prezenta aplicatia de monitorizari video dezvoltata de catre organizatie, precum si rezultatele obtinute. De asemenea, Radu Vlad, coordonator proiecte regionale WWF Romania, va aduce in discutie propunerile WWF pentru a opri taierile ilegale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE