Ordonanta militara nr. 8: pietele raman deschise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anuntat ca a semnat ordonanta militara nr. 8, prin care se permite ca pietele agroalimentare sa ramana deschise pe durata starii de urgenta cauzate de pandemia de covid-19.

In document se precizeaza urmatoarele:

Art.3 – (1) Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada starii de urgenta, strict pentru agricultorii care prezinta certificat de producator agricol, cu obligatia respectarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.

(2) Se permite deplasarea producatorilor agricoli de la locul de productie a produselor agroalimentare pana si de la piata agroalimentara si accesul în interiorul acesteia, pe baza unei declaratii pe propria raspundere si a certificatului de producator.

(3) Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada starii de urgenta, personalul acestora avand obligatia respectarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19.

In zilele de joi, vineri si sambata, premergatoare celor doua sarbatori pascale, operatorii economici care comercializeaza produse agroalimentare isi pot prelungi programul de functionare in functie de necesitati.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE